Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Türkiye’ye özür mektubu göndermesiyle ilgili olarak, “Bana uçakta konuyla ilgili bilgi geldi. Dışişleri Bakanlığımız da açıklamayı yaptı. Ve diplomatik olarak beklenen cevabı, istediğimiz cevabı aldıklarını söylediler. Mektupların içinde de özür beyanı geçiyor, bunu da ifade ettiler” dedi.
Moskova dönüşü gazetecilerni sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir soru üzerine, bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nın basın açıklamasını yapmış olması gerektiğini belirtti. Erdoğan, “Bana uçakta konuyla ilgili bilgi geldi. Dışişleri Bakanlığımız da açıklamayı yaptı. Ve diplomatik olarak beklenen cevabı, istediğimiz cevabı aldıklarını söylediler. Mektupların içinde de özür beyanı geçiyor, bunu da ifade ettiler” diye konuştu.
Türk medyasını övdü
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Moskova dönüşü düzenlediği basın toplantısında yazılı ve sözlü Türk medyasına, İsrail’le yaşanan “alçak koltuk” krizine nedeniyle gösterdiği birlik ve beraberlik tavrı nedeniyle teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, yalnızca bu konuda değil diğer bütün konularda da Türk medyasının birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Özellikle bu son olayda Türk medyasının yazılı ve görsel, durduğu nokta benim bir Başbakan olarak özlediğim bir noktadır. Bakın bu birliktelik bu beraberlik Türkiye’yi çok daha farklı yerlere olumlu yerlere taşır. Bu şekilde birlik beraberlik içinde olunduğunda nelerin yapılabileceğini nelerin sağlanabileceğini gayet iyi gördük. Bundan dolayı ben medyamıza şahsım ve milletin adına çok teşekkür ediyorum. Bunu bizim her tür, siyasi, askeri, ekonomik, ticari bütün bu olaylarda aynı şekilde başarmamız lazım. Siyasi partileri birbirine vuruşturmak gibi bir şeyin içine de girmemek lazım. Uzlaşmayı sadece siyasi partilerin liderlerinde beklemeyelim. Bu konuda zemini hazırlama hususunda medyaya düşen görevlerin olduğunu görüyorum ve inanıyorum.”