CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki polemik dün de sürdü.
Kılıçdaroğlu, Arınç’ın, “Dengim değil” sözlerine “Arınç’ın dengi, Zahid Akman’dır. Sözünü geçiremediği, önünde eğilip, büküldüğü, arkasında Başbakan’ın beklediği Sayın Akman, bence Arınç’ın dengi olabilir. İkisi birbirine çok yakışırlar” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:
Sayın Arınç’ta ciddi bir zemin kayması var. Cesur, sözünü budaktan esirgemeyen Arınç gitmiş, yerine uygarca tartışmaktan çekinen, ürken, denge-sıklet hesaplarının arkasına saklanan bir Arınç gelmiş. Sayın Arınç, gazetecilerle sohbetinde ‘Gazetecilerin hem özlük haklarıyla hem de bunu muhafaza altına alacak güvencelerle güçlendirilmesi’ gereğinden söz ediyor. 5510 sayılı yasa çıkarken, var olan yıpranma hakları, AKP tarafından gasp edilip gazetecilerin ellerinden alınmadı mı? Klasik bir Bülent Arınç klasiği. Bizler de bu iki yüzlü politikacılara inanacağız. Bunlar, halkı aldatmayı sanat edinenlerdir. Bunlar maskeleri bozulmasın diye hem kamuoyu önünde tartışmaktan korkarlar hem de kaçak güreşmeyi çok iyi bilirler. Arınç da söylemleriyle eylemleri birbirini tutmayan politikacıların başında gelmektedir. Madem ki ben sizin denginiz değilim, o halde bana niçin soru sorup yanıt bekliyorsunuz? Soru sorarken denginiz oluyorum da uygarca, karşılıklı konuşmaya sıra gelince mi denginiz olmuyorum?